Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Vzhledem k tomu, že se nedokážete dohodnout ani mezi sebou, jste nevolitelní. Nehledě k tomu, že vám vypomáhal Tlustý, abyste vůbec dali dohromady nějaký ekonomický program.

0 0
možnosti
Foto

Tlustý na ekonomickém programu nemá podíl. Tlustý se akorát na žádost Pirátů zabýval nepodmíněným základním příjmem, kdy počítal jeho teoretickou možnou výši na základě současného stavu české ekonomiky.

0 0
možnosti

Piráti se svojí reformou zdravotnictví jsou jediní, kteří staví na přirozených vztazích a občanské svobodě, jak prezentoval kolega Hřib na setkání s lékaři, jsou jediní, kteří kritizují náš rozkrádací systém veřejnoprávního pseudopojištění a na rozdíl všech stran včetně "pravicových" nectí socialistický konstruktivismus, socialistické inženýrství.

A proto jsou Piráti světélkem na konci gigantických zdravotnických tunelů!

:-)

0 1
možnosti

Dost se to podobá samosprávě podniků v představě komunistů a anarchistů.

2 1
možnosti
MK

RvRvRv Mně stačí, že přes nemožnost rozlišení muslimským migrantů a už vůbec nemožnost odhadnout chování následných generací, jste pro jejich přijímání do ČR!

Tím jsou Piráti absolutně NEVOLITELNÍ!!!

2 1
možnosti
JK

Osobně uvidím v PS raději Piráty než Okamuru.

4 0
možnosti

Mně trochu dost odrazují tyto věci:

1) Někteří podivní kandidáti, kteří jsou očividně proruští a zaměřeni proti naší západní orientaci. Pokud by se Piráti dostali do Sněmovny, tak oni tam budou také (třeba Giuseppe Maiello, který má velmi blízko ke komunistické straně a teprve, když to prasklo, přestal byl garantem Pirátů v bezpečnostních otázkách - tzn. právě v otázce NATO, ovšem na kandidátce zůstal).

2) Přílišný důraz na přímou demokracii. K čemu přesně je dobrá přímá volba ministrů? Co když v této přímé volbě vznikne vláda úplně nekompetentních lidí, kteří spolu budou bojovat? Totéž se týká přímé volby starostů a hejtmanů. Co když bude zvolen někdo, proti němuž bude v zastupitelstvu jasná většina jiných stran? To už se běžně stává na Slovensku, kde přímou volbu starostů a županů zavedli. Mám silné výhrady i k obecnému referendu, protože je nekompatibilní se zastupitelskou demokracií a téměř nikde na světě se neosvědčilo na vyšší než obecní úrovni (a obecní referendum už máme).

3) Až moc levicový důraz třeba na sektorové daně.

4) Velmi rezervovaný postoj k Izraeli a spolupráce Ivana Bartoše s protiizraelskými skupinami, které spíše podporují Palestince (včetně přehlížení jejich tíhnutí k terorismu a jeho omlouvání Izraelskou agresí).

2 1
možnosti
Foto

1) Ad. G. M. 'I přesto, že Česká republika by podle něj měla zůstat součástí NATO a Evropské unie, na debaty spolků, které mají odlišný názor, bude chodit i nadále. „Myslím si, že na debatě musí člověk vystoupit vždy, pokud má nějaká kritéria slušnosti. Musí své názory obhájit a nebát se,“ dodal lídr Pirátů ve Zlínském kraji.' zdroj: Novinky.cz

2) Bude muset vzniknout nějaká dohoda. Pokud ne, lze v nejzazším případě sáhnout k odvolání dotyčných, neb i odvolatelností politiků se Piráti zabývají.

Samozřejmě, je pravdou, že u nás ještě politické uvědomění a odpovědnost veřejnosti nejsou na příliš vysoké úrovni, takže je třeba postupovat s rozvahou. Se starosty či primátory bych začal, ale přímá volba ministrů je poteciální hodně vzdálená budoucnost.

Jak třeba řekl J. Michálek "Krnáčová by nebyla primátorkou, kdyby se volilo přímo". Být tam jiný primátor, sice by třeba koalice tak dobře "nešlapala", ale třeba by to zase nebylo tak tragické.

3) To je věc názoru.

4) Doporučuji pročíst komentáře k v článku odkazovanému postu na facebooku Svatopluka Bartíka, toto se tam též probírá.

0 3
možnosti
Foto

Tak jak je to. Půjdete s ANO do vlády nebo budete jejich vládu tolerovat-ne kecy, ale jasné ANO/NE

Zaručíte, že Váš vztah k NATU a EU a postoj k ANO nezmění vnitrostranické referendum po volbách?

1 1
možnosti
Foto

To jsou politické plky pro omezené voliče. Vy také nic nezaručíte ve vaší straně.

0 1
možnosti
Foto

Jediné v čem mají piráti pravdu je zpochybnění konceptu duševního vlastnictví. Jinak je to levicově orientovaná strana, která, pokud se dostane do parlamentu, povýší Fabiánský socialismus na vyšší úroveň.

2 1
možnosti
JS

Ne se vším s Piráty souhlasím (Euro, NATO) ale můj hlas máte a věřím, že letos to vyjde! :-)

0 0
možnosti
ES

A co pirátský postoj k migraci z Afriky?

0 0
možnosti
JZ

Ten vás zajímat nemusí. Negramotní lidé by stejně volit neměli. Gramotní si to najdou.

1 1
možnosti
KD

K42a57r34e60l 16D94u68f85e76k

8. 10. 2017 18:59

Jste sice , dle fota mlád, ale máte zejména v předposledním odstavci pravdu. Ale USA je nedílnou a hlavní částí NATO. Jak se pak, ale jako Piráti, díváte na bombardování Bělehradu, likvidaci Iráku, (protože měl údajně ZHN) a další "incidenty" ? Nikde tam nebyl souhlas OSN !!! Zdůrazňuji. že jsem o něco pravicověji zaměřený víc, než je vaše strana. Otázkou tedy je, jak se s tímto chcete ve volbách popasovat. A to nejsem volič, který by nechtěl být v NATO. Otázkou druhou je, zda být v EU, při její současné podobě, či trvat na její "rekonstrukci", trochu i směrem k její předchozí formě, tedy EHS.

0 1
možnosti
Foto

Ano, některé intervence NATO považují Piráti za přinejmenším sporné. Právě proto bychom do budoucna byli rádi, aby se k intervencím přistupovalo do budoucna jinak.

EU bez pochyby potřebuje reformu, ale o to se musí starat členské země, nelze ji reformovat tím, že se budeme snažit z ní vystoupit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1314x
Jsem dalším člověkem se zájmem o veřejné a společenské dění. Již dlouhý čas sleduji a komentuji toto dění v rámci zpravodajských článků a jejich diskuzí. Nyní je mým záměrem své, občas netradiční, pohledy zveřejňovat podrobněji v rámci blogu. Z hlediska politické mapy jsem těžko zařaditelný. Neřadím se ani vlevo, ani vpravo, řeším jednotlivé návrhy z pohledu systému. Řadím se mezi liberály, dávám ovšem velký důraz a ohled na konkrétní kontext. Ale posuďte z článků sami... Jsem softwarový vývojář, bývalý člen České pirátské strany, 32letý obyvatel Berouna.

 

Můj politický čtyřlístek

Levicový segment
- státem placené školství, podpora vzdělávání
- státem placené a moderní zdravotnictví
- podpora hromadné dopravy
- sociální jistoty

Pravicový segment
- podpora malého a středního podnikání
- rozumná daňová politika
- méně regulací a paternalismu
- stabilnější a přehlednější právní prostředí

Segment dobrého hospodáře
- plně transparentní hospodaření státních institucí a podniků
- efektivní vynakládání veřejných financí
- zapojení občanů do rozhodování, participativní rozpočty obcí
- revize stávajících smluv

Segment vyšších hodnot
- svoboda slova a šíření přijaté informace
- rovnost občanů před zákonem
- ochrana soukromí a soukromých údajů
- skutečná ochrana životního prostředí, rozumná energetická koncepce

Seznam rubrik