Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Milé dámy Moudrá a Vavrochová, je mi za vás hanba.

0 0
možnosti
Foto

tak šup do kouta na hrách a styďte se, když Vám to dělá dobře

0 0
možnosti
JV

A proč by si na dokončení studia nemohli vydělat sami? Nemusí pracovat u nás, stačilo by jim vyjet do Německa, kde jsou platy v přepočtu násobné, a vydělat na studium tam. Argumentovat tím, že se u nás vyhazují paníze za hlouposti, to dnes neobstojí. Babišovi se už dojení státního rozpočtu podařilo přiškrtit i ve vládě s rozhazovačnámi socany a teď se rýsuje šance na další kolo, tentokrát bez rozmařilých socanů. A mimochodem, Nigérie patří mezi nejbohatší africké státy!

1 0
možnosti
Foto

Je to tak. Disponují, ropou, plynem, těží také uhlí, cínové a železné rudy, rudy tantalu a niobu, zlato, drahé kameny, olovo, zinek, žulu a mramor, např....

0 0
možnosti
Foto

Jsem zvědavá, co budete psát, až tito konkrétní studenti po absolvování studia svižně zamíří na západ místo do Nigerie. Jistě budete nadšen, že naši daňoví poplatníci, jejichž vlastní děti na tutéž VŠ z kapacitních důvodů nevzali, zaplatili studia pozdějším majitelům lukrativních soukromých praxí např. v Německu, Švédsku nebo jinde v EU.

2 0
možnosti
Foto

Když ono se některým na tu protiimigrantskou notu tak krásně hraje. Tohle přece nejsou žádní nelegální imigranti.

2 0
možnosti
Foto

To se může rychle změnit. Staší neobnovit víza.

1 0
možnosti
MS

Nemám s tím sebemenší problém. Je to konkrétní pomoc pro konkrétní mladé lidi, kteří se do této situace nedostali vlastní vinou, studují, snaží se uplatnit ve společnosti a i kdyby odešli do Německa, ČR prostě pomohla několika Nigérijcum dokončit vysokou školu. Rozhodně smysluplnější, než utopene miliony na anonymní a bezvýslednou pomoc Africe.

2 0
možnosti
PK

Za mých mladých let mívali tito studenti v dotazníku - rodiče: otec - král, matka - v domácnosti. Ti nebudou z chudých poměrů.

4 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, kolik peněz se vyhodilo (doslova vyhodilo) oknem například v tunelu Blanka, nevidím žádnej problém v tom, zaplatit studium Nigerijcům, kteří by na ně nikdy v životě nedosáhli. Předpokládám, že potom zůstanou tady v Česku. Alespoň v to doufám.

3 0
možnosti
Foto

To je zhruba totéž, jako byste tvrdil, že když v redakci Charlie Hebdo teroristé popravili 12 osob, je vlastně úplně jedno, že další desítky povraždili v Bataclanu.

2 0
možnosti
GH

Po precteni tohoto blogu jsem si vzpomnel na 'Nigerian scam', ktery je v Kanade uz asi 40 let a naletelo na to mnoho obcanu a i kdyz o tom psali casto v media, tak to stale pokracuje.

1 0
možnosti
PK

Nechci se přiklonit ani na jednu stranu, mnoho o tom zas nevím - např. proč to bohatá Nigerie nechce platit. Ale ti studenti skončí v Německu. A není to z mé hlavy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1314x
Jsem dalším člověkem se zájmem o veřejné a společenské dění. Již dlouhý čas sleduji a komentuji toto dění v rámci zpravodajských článků a jejich diskuzí. Nyní je mým záměrem své, občas netradiční, pohledy zveřejňovat podrobněji v rámci blogu. Z hlediska politické mapy jsem těžko zařaditelný. Neřadím se ani vlevo, ani vpravo, řeším jednotlivé návrhy z pohledu systému. Řadím se mezi liberály, dávám ovšem velký důraz a ohled na konkrétní kontext. Ale posuďte z článků sami... Jsem softwarový vývojář, bývalý člen České pirátské strany, 32letý obyvatel Berouna.

 

Můj politický čtyřlístek

Levicový segment
- státem placené školství, podpora vzdělávání
- státem placené a moderní zdravotnictví
- podpora hromadné dopravy
- sociální jistoty

Pravicový segment
- podpora malého a středního podnikání
- rozumná daňová politika
- méně regulací a paternalismu
- stabilnější a přehlednější právní prostředí

Segment dobrého hospodáře
- plně transparentní hospodaření státních institucí a podniků
- efektivní vynakládání veřejných financí
- zapojení občanů do rozhodování, participativní rozpočty obcí
- revize stávajících smluv

Segment vyšších hodnot
- svoboda slova a šíření přijaté informace
- rovnost občanů před zákonem
- ochrana soukromí a soukromých údajů
- skutečná ochrana životního prostředí, rozumná energetická koncepce

Seznam rubrik