Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny pane Vojtěchu Vopařile. Vas clanek ukazuje spatecni mysleni z dob pred 89 rokem. Do vseho, do ceho "rypne" stat, vsechno stoji za h....no!! To je pouziti lidove cestiny s umyslem porozumeni.

Cenu nelze jen tak snizit. Muzete vyrabet energiji levne a svet vas donuti ji prodavat draho. Ten svet je hnan dvema problemy, ktere nemuzete obejit. Prvni je politika nazyvana "Green deal". Druha je valka na Ukrajine. Duvody obou problemu se spojuji s idiotickeho mysleni cele Evropy, dat energii do rukou jednomu gangsterovi dneska. Byt zavisli na benevolenci jednoho dodavatele pri uskutecnovanini idiotickeho green dealu, je pochod primo do pekel. Cela Evropa je pod timto spelem.

Jestli vase mysleni je oddelit CR od cen v Evrope, to je nase cesta do pekla vetsiho, nez si muzete predstavit. Snad cena elektricke energie muze trochu pomoci, ale je nutno si uvedomit ze cast je atomova a palivo je z RF. Muze pri osamoceni CR od silnejsi Evropy se stat, nakup muze byt podlozeno nasimi ustupky. Chcete-li mit kdid doma, ani se nesnazte o tom diskutovat. Je zde dostatek zbrani na mensi domaci revoluci.

Ceny tech komodit pujdou dolu. Plyn bude nahrazen jinymi dodavateli a cena elektriny pujde dolu take. Zde ma vlada moznost rozbit CEZ do mensich podniku a prodat statni procenta v dnesni strukture na pomoc vytvoreni konkurecni tlaky na zbyle energeticke podniky. Konkurence v dodavatelich a s konkurenci vyroby energie, je nejlepsi cesta ke snizeni cen.

Vlada ma vsak velky ukol. bojovat proti sile zeleneho idiotstvi svymi moznostmi. Zelena cesta nesmi nerusovat progres v hospodarstvi. To je zname i u nas. Nesmime nic lamat pres kolena, kdyz to muze jit pomaleji.

Pro vas, pane Voparile, muj prispevek nesel do detailu. Ale naznacil hlavni body. O tech muzete polemizovat. Papir snese vse.

Dekuji za pozornost.

0 1
možnosti
Foto

Palivo pro naše JE umí vyrobit i Američané (dělají ho pro nás ve Švédsku) a Francouzi.

Co se týče rozprodoeje energetiky, tak to je právě rizikové. To teď řeší Německo faktickým zestátněním firem, které kapitálově ovládly formy z RF.

0 0
možnosti
Foto

O podporu budou moci žádat firmy, které vykonávají podnikatelskou činnost v zemědělství, lesnictví, rybářství a také v těžebním a zpracovatelském průmyslu. O pomoc budou firmy moci žádat podle toho, zda jde o energeticky náročné podniky, tedy podniky, u kterých náklady na energie přesáhnou 3 procenta hodnoty jeho produkce. „Energeticky náročné podniky budou mít nárok až na 200 milionů korun, ostatní až na 45 milionů korun.O pomoc pro energeticky náročné firmy budou moci žádat firmy, které doloží, že jsou v provozní ztrátě, přičemž alespoň polovinu této ztráty způsobí náklady na energie. Tyto podniky pak budou mít nárok na podporu ve výši 50 procent způsobilých nákladů. U některých druhů odvětví bude možné, aby podpora dosáhla až 70 procent způsobilých nákladů.

0 1
možnosti

Vůbec netušíte, do čeho nás tato vláda, svým neumětelstvím a líbivými slovíčky dostala.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Já jsem do současné doby platil za elektřinu 5, 40 kč. Plyn mně také žíly nerve.

0 1
možnosti
Foto

Celková cena 5,40 Kč za kWh znamená cca 2 Kč za kWh silové elektřiny. Při vládním stropu 6 Kč tak nová cena vychází na 9,40 Kč, po za počtení inflace za ostatní položky do bude přes 10 Kč. S unijním stropem to bude přes 8,50 Kč za kWh. A to se týká jen domácností a malých odběratelů. Průmysl žádný strop nastavený nemá a vyhrazená podpora/pomoc pro něj je malý zlomek podpory vyhrazené pro domácnosti a malé odběratele.

Naše domácnost má též (zatím) smlouvu na dobré ceny ještě rok. Kde ale mnohem vyšší výdaje každá domácnost ucítí nejsou přímé platby za energie, ale nákupy zboží a služeb. Každopádně, my dva to (asi)nějak zvládneme, nám to trhat žíly nebude. Ale co jiní?

3 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1314x
Jsem dalším člověkem se zájmem o veřejné a společenské dění. Již dlouhý čas sleduji a komentuji toto dění v rámci zpravodajských článků a jejich diskuzí. Nyní je mým záměrem své, občas netradiční, pohledy zveřejňovat podrobněji v rámci blogu. Z hlediska politické mapy jsem těžko zařaditelný. Neřadím se ani vlevo, ani vpravo, řeším jednotlivé návrhy z pohledu systému. Řadím se mezi liberály, dávám ovšem velký důraz a ohled na konkrétní kontext. Ale posuďte z článků sami... Jsem softwarový vývojář, bývalý člen České pirátské strany, 32letý obyvatel Berouna.

 

Můj politický čtyřlístek

Levicový segment
- státem placené školství, podpora vzdělávání
- státem placené a moderní zdravotnictví
- podpora hromadné dopravy
- sociální jistoty

Pravicový segment
- podpora malého a středního podnikání
- rozumná daňová politika
- méně regulací a paternalismu
- stabilnější a přehlednější právní prostředí

Segment dobrého hospodáře
- plně transparentní hospodaření státních institucí a podniků
- efektivní vynakládání veřejných financí
- zapojení občanů do rozhodování, participativní rozpočty obcí
- revize stávajících smluv

Segment vyšších hodnot
- svoboda slova a šíření přijaté informace
- rovnost občanů před zákonem
- ochrana soukromí a soukromých údajů
- skutečná ochrana životního prostředí, rozumná energetická koncepce

Seznam rubrik