Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

L39u36b68o37š 72K59r63i94m41l

20. 3. 2017 10:40

Přiznávám, že po přečtení Vašeho blogu, jsem se musel zamyslet nad vlastními postoji k Pirátům a přečíst si základní teze Vaší strany. Výsledek tohoto zamyšlení mě dost překvapil. Musím konstatovat, že většina základních tezí dle mého ho názoru povede k destrukci evropské civilizace. Začíná to podporou "uprchlíků", kde jednoznačně hrozí islamizace Evropy a výsledky islamizace můžeme sledovat online na africkém kontinentu, kde islám rozvrátil fungující státy.

Vaše názory na transparentní státní správu a samosprávu vedou v konečném důsledku k paralýze, protože se každý bojí rozhodnou a obává se následného zpochybňování svého rozhodnutí ze strany orgánů policie nebo jen ze strany "odborné" veřejnosti. Důsledky tohoto boje za transparentnost jsou vidět v praxi již nyní například v Praze.

V ostatních postojích jsou krásné cíle, ale chybí jaksi cesty jak je dosáhnout.

1 0
možnosti
MK

Váš postoj potažmo Pirátů je ani ryba ani rak. Možná je to dobrá varianta směrem k volbám, ale do jasného postoje strany (většinový, a ten by měla strana hlásat) to má hodně daleko.

Jste pro přijetí 1500 migrantů, řekněme rovnou muslimů, mluvíte o integraci, která se nikde nedaří, dělíte muslimy na ty radikální a na "umírněné", když žádné azylové řízení je neumí hodnověrně rozlišit a na čele to napsané nemají, neberete v úvahu, že z těch 1500 bude z II. a III. generace cca 10.000 a více, dle záp. zkušeností již bez vděku za přijetí a snadno tíhnoucí k radikalizaci. Co k ní je potřeba? Stačí jen verše Koránu, jak se už vícekrát ukázalo.

Chcete-li být čitelní, musíte si položit u muslimů položit základní otázku: vy "umírnění" , čemu vlastně věříte? Celému Koránu? Zatím z muslimského tábora z celé Evropy ještě nikdo neodpověděl. Zato z průzkumů v různých státech Evropy se více jak 50% muslimů vyjádřilo, že jsou pro zavedení práva šária.

Bruselské inženýrství chce spojit dvě neslučitelné kultury; zjevně se to nedaří, ale jako tetřev hlušec v akci na tom trvají.

Otázka jak pomáhat lidem v nouzi je na stole, ale to je na dva články. Za sebe: jsem pro pomoc, která prospěje více lidem než je torzo přijatých, ale hlavní zásada je, neohrozit dnešní, ani budoucí populaci v Evropě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1314x
Jsem dalším člověkem se zájmem o veřejné a společenské dění. Již dlouhý čas sleduji a komentuji toto dění v rámci zpravodajských článků a jejich diskuzí. Nyní je mým záměrem své, občas netradiční, pohledy zveřejňovat podrobněji v rámci blogu. Z hlediska politické mapy jsem těžko zařaditelný. Neřadím se ani vlevo, ani vpravo, řeším jednotlivé návrhy z pohledu systému. Řadím se mezi liberály, dávám ovšem velký důraz a ohled na konkrétní kontext. Ale posuďte z článků sami... Jsem softwarový vývojář, bývalý člen České pirátské strany, 32letý obyvatel Berouna.

 

Můj politický čtyřlístek

Levicový segment
- státem placené školství, podpora vzdělávání
- státem placené a moderní zdravotnictví
- podpora hromadné dopravy
- sociální jistoty

Pravicový segment
- podpora malého a středního podnikání
- rozumná daňová politika
- méně regulací a paternalismu
- stabilnější a přehlednější právní prostředí

Segment dobrého hospodáře
- plně transparentní hospodaření státních institucí a podniků
- efektivní vynakládání veřejných financí
- zapojení občanů do rozhodování, participativní rozpočty obcí
- revize stávajících smluv

Segment vyšších hodnot
- svoboda slova a šíření přijaté informace
- rovnost občanů před zákonem
- ochrana soukromí a soukromých údajů
- skutečná ochrana životního prostředí, rozumná energetická koncepce

Seznam rubrik